onsdag 6 oktober 2010

En kejsarmacka

På tåget idag åt jag en räkmacka. En ganska stor räkmacka med handskalade räkor. Men kolla vad SJ skriver om den i ett pressmeddelande:

Efter succén med trerättersmenyerna tar stjärnkocken Leif Mannerström nästa steg i tågmiljö. Nu får SJ-resenärerna chansen att prova stjärnkockens nykomponerade räksmörgås.
– Det hänger på den äkta majonnäsen, den är hela hemligheten. En bra räksmörgås är en perfekt lunch eller kvällsmål medan landskapet susar förbi, säger Leif Mannerström.

I juni var det premiär för SJs nya trerättersmenyer skapade av stjärnkrögaren Leif Mannerström från Göteborg. Det blev succé.  Nu går han och SJ ett steg vidare och låter förstaklassresenärerna få ta del av ytterligare en finess från Leif Mannerströms kulinariska färdigheter. Från och med september serveras Leif Mannerströms egen räksmörgås med hela 140 gram handskalade räkor i alla X 2000-tåg.

Som om det vore nån kulinarisk Rolls Royce-macka. Jag lovar, mackan är en helt vanlig jävla räkmacka som består av ett långt bröd  (typ landgång) med räkor, ägg, en dillkvist, en cocktailtomat och burkmajonnäs. Att Mannerström skriver att hans hemlagade majonnäs är godast betyder inte att den serveras SJ-resenärer.

Det är lite som kejsarens nya kläder. SJ och mästerkocken himself hetsar upp sig över en helt vanlig räkmacka. Hur kan man kalla den för stjärnkockens nykomponerade räksmörgås? Vad är det för nytt med kombinationen bröd-ägg-majonnäs-dill-räkor?  Och varför ska man behöva kalla in en mästarkock för att göra en räkmacka? Den hade smakat likadant om den hade komponerats av Siv-Britt i bistron.

Trams.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Gör mig glad - skriv en rad! =)